marți, 9 octombrie 2012

Identitate nemțeană

Fundaţia Culturală „Ion Creangă” Târgu Neamţ a finalizat implementarea proiectului „Identitate Nemţeană”, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ).
Fundaţia a iniţiat proiectul de promovare a valorilor istorice nemţene din dorinţa de a realiza un volum de lucrări de istorie locală, sub titlul „Identitate nemţeană” volum care are drept scop informarea şi sensibilizarea publicului faţă de memoria comunitară şi istoria locală.

Acţiunea şi-a propus să revigoreze memoria comunitară, istoria acesteia şi angajarea realizatorilor în procesul de recuperare a specificului local, al memoriei locale. Cercetarea a fost realizată de profesori de istorie, voluntari în această acţiune, din toate comunele şi oraşele din judeţul Neamţ, organizaţi în comisii de lucru care au cercetat istoria locală şi au participat la finalizarea volumuluiIdentitate Nemţeană”, a precizat prof. Elena Preda, director executiv al Fundaţiei Culturală „Ion Creangă” Târgu Neamț
 Volumul colectiv apărut la editura “Cetatea Doamnei”  și are prefaţa semnată de  prof. univ. dr. Ioan Scurtu și a fost coordonat de  prof. Elena Preda ș  prof. dr. Daniel Dieaconu.
Vă invităm să lecturați cu drag și să aflați cât mai multe informații despre județul Neamț și comuna Pipirig!