duminică, 5 iunie 2011

Gânduri de copil

A trecut ziua de 1 iunie, o zi frumoasă pentru toți cei dintre noi care vrem să mai fim copii.
Cu mare drag îmi amintesc că, înainte de a fi împlinit anii care m-au declarat „matur”, așteptam această zi cu sufletul la gură...doară-doară o să primesc un cadou!
Nu știu prea multe despre ziua copilului, de unde vine această sărbătoare și de ce 1 iunie. Citisem pe internet că ar fi sărbătorită din anul 1925. Oricum, cert este că, nu prea suntem interesați atunci când e să primim cadouri, de ce le primim.
Dar cum e ziua copilului acum? Ziua de 1 iunie după ce, oficial, aș fi matur? E o zi ca oricare alta, sau mai se sgâțâie în mine dorința de a fi inocent și jucăuș ca un copil?
Da! Aș vrea să fiu copil toată viața! Un copil inocent care nu a cunoscut lumea cu aspectele „negre” ale ei, care este uimit de lucrurile mărunte și care se bucură de acadeaua primită! Vreau să fiu acel copil care plânge cu râuri de lacrimi atunci când nu i se oferă ceea ce vrea, să știu că ....într-un târziu voi primi!
Sinceritatea copilului! Aș vrea să mai pot fi sincer! Să pot fi sincer cu mine, cu cei din jur, cu Divinitatea!
Acestea sunt doar câteva motive pentru care aș vrea să fiu copil! Aș vrea ca unele aspecte ale vieții să le descopăr mult mai târziu sau niciodată!
Nu aș putea uita momentele din copilărie când eram tot timpul vesel, nu doream să dorm sau să mănânc ce mi se punea pe masă...iar acum..oboseala de multe ori își spune cuvântul, iar veselia se concretisează în zâmbete subtile. Nu mai pot fi inocent, dar ceva din mine îmi spune: „nu-ți pierde inocența!”
Oricâte „palme dulci” primeam de la părinți pentru boacănele făcute nu compensează nimic cu gândul că bucuria de a fi copil se risipește!
Aici, cred, apare rolul zilei de 1 iunie! O zi în care, toți, indiferenți de vârstă, să fim copii! Să ne bucurăm de fiecare moment, să gândim sincer și limpede și să fim onești mai ales cu noi înșine!
Aș încheia acest scurt gând cu ideea de a mulțumi părinților noștri și de a face o retrospectivă în amintiri și o incursiune în gânduri și să reflectăm la copilărie!
La mulți ani tuturor celor cu sufletul de copil!


Un comentariu:

urtymud spunea...

Multumesc pentru urare !
Ii deplang pe aceia care nu mai au suflet de copil.