miercuri, 30 ianuarie 2013

Cadou de ziua ta

„Uită-te la tine!


Eşti tânăr, eşti frumos, eşti deştept… dar unde ţi-e ambiţia? Unde ţi-e tăria? Unde-ţi sunt visele de altădată?



Eşti speriat.



De ce? Ce te face să nu mai fi tu?



Încetează să mai fii paralizat! Încetează să îţi mai înghiţi cuvintele şi spune tot ce simţi şi ce crezi! E părerea ta şi nu e nimic greşit dacă diferă de a celorlalţi. Încetează să îţi mai pese atât de mult de părerea celor din jur şi de ce cred ei despre tine.

De obicei părerea lor despre tine este doar o reflexie nerecunoscută de ei a propriilor personalităţi. Încetează să te mai ascunzi în spatele unei măşti, încetează să te mai fereşti pentru că te pierzi… şi e păcat.


Arată lumii ce om bun eşti, ascultă fără să întrerupi, vorbeşte fără să acuzi, oferă fără să faci economie, răspunde fără să te cerţi, împărtăşeşte fără să te prefaci, savurează viaţa fără să te plângi, iartă fără să pedepseşti şi promite fără să uiţi!



Riscă!



 Nu îţi fie teamă de eşec, nu te opri la prima problemă. Obstacolele sunt acolo doar ca să îţi reamintească faptul că merită cu adevărat să lupţi pentru ceea ce vrei. Cineva mi-a spus odată că începuturile bune sunt, de cele mai multe ori, deghizate în sfârşituri foarte dureroase – aşadar nu îţi pierde speranţa. Nicio clipă. Dacă nu poţi zbura atunci aleargă. Dacă nu poţi alerga, mergi. Dacă nu poţi merge, târăşte-te… însă orice faci, de un lucru trebuie să ţii cont: mergi mai departe!



Fii puternic! Nu permite lumii să te transforme într-un om rău. Nu lăsa durerea să te facă să simţi ura. Nu lăsa amărăciunea unor momente să îţi fure dulceaţa întregii vieţi. Fii mându de tine şi nu lăsa oamenii orbiţi de bani şi putere să te facă să crezi că lumea asta nu e un loc frumos.



Îmbracă-te cu ceea ce vrei tu, spune ceea ce simţi cui vrei tu, iubeşte pe cine vrei tu. Ascultă muzica pe care o iubeşti, dă-o la maxim şi dansează. Nu în ploaie, dar dansează. Plimbă-te în miez de noapte, uită de griji pentru o clipă şi nu te mai gândi că mâine te vei trezi devreme ca să ajungi la birou. Simte… simte mai mult decât frigul de afară.

Nu mai aştepta ziua de mâine, ziua de vineri… weekend-ul. Există pe lumea asta patru lucruri ce nu mai pot fi recuperate: piatra după ce a fost aruncată, cuvântul după ce a fost spus, ocazia după ce a fost ratată şi timpul după ce s-a scurs! Trăieşte acum! Fă ce vrei tu să faci… acum!


Viaţa asta e a ta şi asta nu ţi-o poate lua nimeni!”



Niciun comentariu: